Μπλιαχ ! Διοργανώνουν γιορτή κρεμμυδιού στους Αγ. Θεοδώρους ! Θα μου πείτε τι να κάνουν; Γιορτή αυθαιρέτων ή γιορτή καυσαερίων?

12

Μπλιαχ ! Διοργανώνουν γιορτή κρεμμυδιού στους Αγ. Θεοδώρους ! Θα μου πείτε τι να κάνουν; Γιορτή αυθαιρέτων ή γιορτή καυσαερίων?

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Τι μιζέρια είναι αυτή παραμονή 28ης Οκτωβρίου; ! Ποιος εμπνεύστηκε αυτή τη δύσοσμη γιορτή;!  Και να πεις ότι οι Άγιοι Θεόδωροι φημίζονται για τα κρεμμύδια τους να το καταλάβουμε, αν ήταν η Θήβα που έχει μια παράδοση στην καλλιέργεια κρεμμυδιού τίποτα δε θα λέγαμε, αλλά στους Αγίους Θεοδώρους;

Δε θέλω να σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι σχολιάζουμε την ανθρωπιστική πλευρά της εκδήλωσης. Συγχαρητήρια σε όσους έχουν κοινωνικές ευαισθησίες και μαζεύουν ρούχα και τρόφιμα για τους μη έχοντες, αλλά ειλικρινά δεν μπορούσαν να βρουν ένα άλλο προϊόν για να καθιερώσουν σε ετήσια βάση το φεστιβάλ; Ξέρετε κάποιον που να ενθουσιάζεται με το κρεμμύδι;

Ας ήταν γιορτή κρασιού ! Αλλά βέβαια ούτε για το κρασί τους φημίζονται οι Αγ. Θεόδωροι.

Θα μου πείτε τι να κάνουν; Γιορτή αυθαιρέτων ή γιορτή καυσαερίων;

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Το πιο αρχαίο λαχανικό φυτό με τις πολύτιμες ευεργετικές ιδιότητες γίνεται αντικείμενο γευσιγνωσίας και προσφοράς. Σας προσκαλούμε όλους στη γιορτή της κρεμμυδόπιτας να μαγειρέψουμε,να δοκιμάσουμε και να βραβεύσουμε τις πιο νόστιμες δικές σας συνταγές το Σάββατο στις 27/10/12 και ώρα 11:00 π.μ στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων.

Ταυτόχρονα θα γίνει συλλογή τροφίμων ,ρουχισμού ,και σχολικών ειδών ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τοπικά παραδοσιακά χορευτικά»

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

12 thoughts on “Μπλιαχ ! Διοργανώνουν γιορτή κρεμμυδιού στους Αγ. Θεοδώρους ! Θα μου πείτε τι να κάνουν; Γιορτή αυθαιρέτων ή γιορτή καυσαερίων?

  1. etsi pou klaigontai oi agiothodorites mia xara tous paei to kremmydi

  2. Ποια Θηβα και κρασια και διαφορες αλλες βλακειες, μαλλον δεν ειναι αγιοθοδωριτης ο συντακτης και φαινεται… Για οποιον δημοτη δε ξερει τη στοιχειωδη ιστορια της περιοχης, οι Αγιοι Θεοδωροι, στα αρχαια χρονια λεγοταν Κρομμυωνα… Οσο για το Λουτρακι που ειναι γνωστο για το νερο του, να μη κανει φεστιβαλ …νερου… δηλαδη με τοσο 6σθενες χρωμιο???

  3. ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΘΕΣ ΕΣΥ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ? ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ

  4. Ιταμό και απαξιωτικό δημοσίευμα του tvtvtk για τους Αγ.Θεοδώρους
    Κατάπληξη αλλά και λύπη μας προκάλεσε άρθρο στο tvtvtk που διαβάσαμε σήμερα. Ο άσχετος αλλά και συνάμα ιταμός συντάχτης του άρθρου χλευάζει μια γιορτή που διοργανώνεται στην πόλη με θέμα το Κρεμμύδι αλλά και ταυτόχρονα δυσφημεί την πόλη των Αγίων Θεοδώρων λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο να διοργανωθεί εκτός από φεστιβάλ αυθαιρέτων και καυσαερίων.
    Υπενθυμίζουμε λοιπόν στον αδαή και ανιστόρητο συντάχτη του κατάπτυστου και δυσφημιστικού άρθρου ότι η αρχαία ονομασία των Αγίων Θεοδώρων ήταν ΚΡΩΜΜΥΩΝΑ και πήρε το όνομα αυτό καθώς το μικροκλίμα της περιοχής ευνοούσε την ανάπτυξη της καλλιέργειας κρεμμυδιού. Του παραθέτουμε και link της Wikipedia μεταφρασμένο στα ελληνικά καθώς εκ των ενδείξεων πρόκειται γενικότερα περί αμόρφωτου ατόμου. Όσο για την προτροπή του να γίνει φεστιβάλ αυθαιρέτων ή καυσαερίων έχουμε να του πούμε ότι κάποιοι που απαξιούν την περιοχή αδιαφόρησαν εδώ και 90 περίπου χρόνια να επεκτείνουν το σχέδιο πόλεως και ταυτόχρονα να κρατούν ομήρους τους περήφανους κατοίκους της περιοχής.
    Εμείς από την πλευρά μας προτρέπουμε όλους τους Αγιοθοδωρίτες να απαξιώσουν τον εν λόγω διαδικτυακό τόπο το οποίο με το επαίσχυντο άρθρο του προσπαθεί να ταπεινώσει την πόλη και κατ’ επέκταση τους κατοίκους της

  5. Το link όμως δεν το παραθέσατε και με αφήσατε στο σκοτάδι για το θέμα της Κρωμμυώνας. Πάντως παρατηρώ ότι Εσείς αν και πολύ μορφωμένοι περάσατε την διερώτηση για προτροπή. Κανένας δεν προέτρεψε να γίνει γιορτή καυσαερίων ή αυθαιρέτων, ήταν προφανέστατα ένα ρητορικό ερώτημα.Κανένας δεν προσπαθεί να ταπεινώσει όλους τους κατοίκους, μη γενικεύετε, είναι τουλάχιστον αστείο. Απλώς ειδικά Εσείς που αγαπάτε τόσο πολύ τον συγκεκριμένο τόπο και διαθέτετε ως φαίνεται όλα τα γνωστικά εφόδια θα μπορούσατε να κατευθύνετε προς μια πιο σύγχρονη πολιτιστικά κατεύθυνση. Είτε το θέλετε είτε όχι ο Δήμος είναι ενιαίος άρα θα πρέπει να έχει ενιαίο ύφος και από το να στραφεί το Λουτράκι σε πανηγύρια που ήταν αποδεκτά στο παρελθόν σε απομακρυσμένη επαρχία, προτιμότερο (κατά την ταπεινή μου άποψη που εκφράζω στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου) είναι να επιδιώξει να ανακτήσει το ίδιο το Λουτράκι την παλιά του αίγλη και μαζί με τους Αγίους Θεοδώρους που έχουν το πλεονέκτημα της εγγύτητας στην πρωτεύουσα να δημιουργήσουν έναν πόλο έλξης “ποιοτικού” τουρισμού. Όσο για τα καυσαέρια μου κάνει εντύπωση που δεν προβληματίζεστε Εσείς οι Αγιοθεοδωρίτες για την υποβάθμιση του δικού σας πρώτα και μετά και δικού μας τόπου. Ελπίζω να μην καταλάβατε ότι αγχώθηκα από την απειλή σας να απαξιώσετε τον δικτυακό μας τόπο, όσο για την περηφάνια των κατοίκων δεν ξέρω ποιος σας εξουσιοδότησε να τους εκπροσωπήσετε και να τους υπερασπιστείτε, όσοι είναι όντως υπερήφανοι και σκεπτόμενοι δεν αναλώνονται σε τέτοιου είδους φιλοσοφικό χάσιμο χρόνου. Τέλος που θέλατε να το ξέρουμε για την Κρωμμυώνα σε συνδυασμό με την κρεμμυδόπιτα; Ας σκάβατε την ιστορία ακόμα πιο πίσω και κάνατε αφιέρωμα στις ορχιδέες που φύονταν την εποχή των δεινοσαύρων θα είχατε την απαίτηση να το ξέρει το ευρύ κοινό; Αυτά θα μας φάνε: Που βαυκαλιζόμαστε με περασμένα μεγαλεία και με αναφορές στην αρχαία ιστορία αντί να κοιτάξουμε να φτιάξουμε κάτι σήμερα ώστε στο μέλλον κάποιοι να θυμούνται τη δική μας γενιά.

  6. …Υπάρχουν δυο εκδοχές για την ονομασία της αρχαίας Κρομμυώνας. Η πρώτη εκδοχή είναι πως πήρε την ονομασία αυτή επειδή ευνοούσε την ανάπτυξη του κρεμμυδιού και

    η δεύτερη εκδοχή είναι πως πήρε την ονομασία της από την γιο του Ποσειδώνα Κρόμμο….

  7. Για τη ταμπακιερα τιποτα δε μου απαντας ομως, μονο προσωπικες υβρεις.

    Δρ. Θ. Μαυραγανης, Ειδικος Περιβαλλοντολόγος

  8. Απορώ πως Εσύ γράφης στο blog αυτό και οχι σε περιοδικό διεθνούς ακτινοβολίας.Επειδή γράφης και για ιστορία και σε σχέση με τα καυσαέρια μάθε οτι οι Αγιοθοδωρίτες έκαναν την ΠΡΩΤΗ απεργία πείνας στην Ελλάδα για το περιβάλον.Οσο για τον ενιαίο Δήμο μάλλον είσαι βαθειά νυχτωμένη-νος.Τον τίτλο σου ΜΠΛΙΑΧ στον επιστέφουμε στο γλυκό σου προσωπάκι.

  9. Αγαπητή tvtvtk, θεωρώ οτι το αρχικό ατόπημα ήταν όντως δικό σας, καθώς αναρτήσατε ενα σημειωματάκι και το αναδείξατε σε είδηση, σχολιάζοντάς το μάλιστα. Από το περιεχόμενο και την έκταση του “σημειώματος”, καθώς και το χρόνο αποστολής θα έπρεπε να ειχατε αντιληφθεί την επιπολαιότητα με την οποία οι αποστολείς του αντιμετωπίζουν την ενημέρωση και την δημοσιοποίηση των δραστηριοτήτων. Με αυτό απαξιώνετε όσους προσπαθούν πραγματικά να έχουν μια τουλάχιστον αξιοπρεπή “επικοινωνιακή” παρουσία.

  10. Oντως γλυκο προσωπακι το μωρο του μπλογκ!!!!!!

  11. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 1η Γιορτή Κρεμμυδιού στους Αγίους Θεοδώρους (αρχαία Κρομμυώνα) που έγινε χθες Σάββατο 27 Οκτωβρίου. Το παρόν έδωσαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της πόλης που στάθηκαν άλλοι για λίγο και άλλοι για πολύ στο χώρο της γιορτής και ξέφυγαν για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας απολαμβάνοντας είτε τα εδέσματα με βάση το κρεμμύδι που είχαν ετοιμάσει οι Chefs, είτε διασκεδάζοντας με τους παραδοσιακούς χορούς, είτε βρήκαν λόγω της γιορτής την ευκαιρία να συναντήσουν άλλους συντοπίτες τους.

    Οι διοργανωτές της γιορτής καθώς και οι συμμετέχοντες απέσπασαν τα εγκωμιαστικά σχόλια των επισκεπτών οι οποίοι τους προέτρεψαν για καθιέρωση της γιορτής μια φορά το χρόνο και εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους αλλά και τον προβληματισμό τους στην σκοπιμότητα του προκλητικού άρθρο που αναρτήθηκε την παραμονή από το blog tvtvtk που χλεύαζε τη γιορτή, τους εμπνευστές της αλλά και εν γένει την πόλη και τους κατοίκους της.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το γεγονός διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των κατοίκων (κυρίως του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης) χωρίς καμμία βοήθεια από την μονίμως απούσα δημοτική αρχή, η οποία απαξίωσε για μια ακόμη φορά εκδήλωση που έλαβε χώρα στους Αγίους Θεοδώρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *