Κ. Μητσοτάκης: «Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία στους δήμους»

0

«Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία στους δήμους» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε παραγωγούς στο Καρποφώρι Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία.

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας των δήμων, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η προώθηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση ισοδυναμεί με την απόλυτη ακυβερνησία στους δήμους. «Είμαστε απέναντι σε αυτήν την πρωτοβουλία. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος να αλλάξει το εκλογικό σύστημα το οποίο υπάρχει σήμερα, που δίνει τη δυνατότητα στο δήμαρχο να έχει μία πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο τις πολιτικές επιλογές της πλειοψηφίας. Ούτε από την πλειοψηφία εκλέγεται ο δήμος και να έχει και ένα δημοτικό συμβούλιο το οποίο από πίσω θα τον στηρίζει σε αυτήν την επιλογή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε, επίσης, πως η ΝΔ αυτό το νόμο, εφόσον τελικά ψηφιστεί, θα τον αλλάξει πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2019». «Εδώ θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Επίσης, δεν έχουμε δει ακόμα τελικό νομοσχέδιο, αλλά είμαστε αντίθετοι και στη λογική της κατάργησης των τοπικών Προεδρείων και των Τοπικών Συμβουλίων. Ο Καλλικράτης ήταν μία τομή σημαντική, με προβλήματα αρκετά, αλλά κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά, το πρόβλημα λύνεται πάντα σε τοπικό επίπεδο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαρρήξουμε την επικοινωνία και τη σχέση που έχει το τοπικό Προεδρείο, το Τοπικό Συμβούλιο με τις Τοπικές Κοινότητες, κυρίως με τα χωριά μας τα οποία έχουνε σήμερα σημαντικά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν»

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε επισκεπτόμενος το δημαρχείο της Πύλης Τρικάλων, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και εγκλώβισε τη χώρα σε μια παρατεταμένη λιτότητα». «Εμείς έχουμε σχέδιο για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση» πρόσθεσε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, επεσήμανε ότι «τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται» και διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να μείνουμε στο μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα».

Ερωτηθείς για τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, υποστήριξε ότι απαιτείται ένας δυναμικός μετασχηματισμός ώστε να καταστεί πυλώνας ανάπτυξης, ενώ ειδική μνεία έκανε στη στήριξη των ορεινών περιοχών.

Αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ξεκαθάρισε και πάλι ότι η ΝΔ είναι «κάθετα αντίθεση» και εκτίμησε ότι «η απλή αναλογική θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ακυβερνησία των δήμων».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *