Η Περαχώρα ζητάει βροχή για τις ελιές – τι μπορεί να γίνει; [Video]

1

Η Περαχώρα ζητάει βροχή!
Εκεί που όλα έδειχναν ότι η παραγωγή φέτος θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ξαφνικά η παρατεταμένη ξηρασία έρχεται να ανατρέψει το σκηνικό.
Οι ελαιοπαραγωγοί αγωνιούν αφού αν δεν βρέξει τις επόμενες μέρες οι προσδοκίες τους για καλή σοδειά θα πάνε στράφι. Όπως είναι φυσικό αυτό θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα.
Η βροχή πέφτει οπουδήποτε εκτός από εδώ που έχουμε ανάγκη να πέσει άφθονη οπότε μία λύση που μας έρχεται στο μυαλό είναι να ανατρέξουμε στην παράδοση των Ινδιάνων και να χορέψουμε τον χορό της βροχής.

Ο χορός της βροχής (rain dance) είναι τελετουργικός χορός που έχει σκοπό να προκαλέσει βροχή και να εξασφαλίσει την προστασία των σπαρτών.

Διάφορες εκδοχές χορών της βροχής μπορούν να εντοπιστούν σε πολλούς πολιτισμούς, από την Αρχαία Αίγυπτο έως συγκεκριμένες φυλές Αυτοχθόνων Αμερικάνων. Κάποιες παραλλαγές του μπορούν ακόμα να εντοπιστούν στα Βαλκάνια του 20ου αιώνα, σε ένα τελετουργικό που είναι γνωστό ως Παπαρούντα(Paparuda) στη Ρουμανία ή Περπερούνα (Perperuna) στα Σλαβικά.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Η Περαχώρα ζητάει βροχή για τις ελιές – τι μπορεί να γίνει; [Video]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *