Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ

0

Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας, κίνηση που προκάλεσε αιχμηρά σχόλια από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανακοίνωσε η υπoυργός Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.

Η προθεσμία για την αίτηση λήγει την προσεχή Τετάρτη. Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η υπουργός.

«Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον», δήλωσε από την πλευρά του, μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Έντονες αιχμές από ΝΔ

Για λαϊκισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας «φιλοδώρημα» το επίδομα των 400 ευρώ στους νέους άνεργους που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Σε παρέμβασή του μετά την ομιλία του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν προωθούνται, επισημαίνοντας πως δεν είναι μεταρρύθμιση το να δίνουμε 400 ευρώ στους άνεργους νέους. «Αυτό είναι λαϊκισμός και φιλοδώρημα» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε αφεθεί να ολοκληρώσει τον κύκλο της θα είχαμε βγει από τα μνημόνια. Η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε επειδή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουβέλης, ο κ. Καμμένος και Χρυσή Αυγή δεν συναίνεσαν στην εκλογή Προέδρου» είπε, τονίζοντας πως η Κύπρος αντιμετώπισε την κρίση με ωριμότητα και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων.

«Η επιτομή του λαϊκισμού είναι το κόμμα που εκτίναξε την ανεργία των νέων πάνω από το 60% να θεωρεί “λαϊκισμό” το έκτακτο Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης, των 400 ευρώ για τους νέους ανέργους» απάντησε η κ. Αχτσιόγλου.

«Και σίγουρα απαιτείται πολύ θράσος το ίδιο κόμμα να μιλάει υποτιμητικά για μέτρα στήριξης νέων ανέργων. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον οπαδό των κοινωνικών ανισοτήτων» προσέθεσε η υπουργός Εργασίας.

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον χαρακτηρισμό ‘φιλοδώρημα’ για το επίδομα στους νέους ανέργους από τον πορφυρογέννητο των ελίτ», απάντησε μέσω Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για πανικό της κυβέρνησης έκανε λόγο νωρίτερα η ΝΔ σχολιάζοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που, όπως λένε χαρακτηριστικά, αποφασίστηκε αιφνιδίως να δοθεί σήμερα.

«Τους πήρε ένα μήνα για να καταλάβουν ότι είχαν ξεχάσει τους νέους από το κοινωνικό μέρισμα. Όμως, οι νέοι θέλουν ευκαιρίες και δουλειές που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι πια καταλαβαίνουν τον πανικό τους καθώς βλέπουν το χρόνο τους να τελειώνει» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *