Γ. Ψυχογιός για κόμβο Λυκοποριάς: «Η συμβολή μας είναι δεδομένη στην ασφαλή ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου»

0

 

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηλέκτρα fm 98.8 και τη Μαίρη Νικολοπούλου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τον Κόμβο της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στη Λυκοποριά.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι πραγματοποιήθηκε επίσκεψη πριν από περίπου δύο μήνες στο σημαντικό για την περιοχή έργο του κόμβου και ενημερώθηκε αμέσως η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με την ΕΥΔΕ ζητήθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία να εκπονήσει νέα Μελέτη και να προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ως ανταποδοτικό έργο για την τοπική κοινωνία, η οποία να περιλαμβάνει, καταρχήν, τον εγκιβωτισμό (επένδυση με σαρζανέτια) του Σκουπέικου ποταμού που δεν προβλεπόταν στην αρχική Μελέτη. Τονίστηκε ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατευθούν οι κατοικίες, οι χρήσεις γύρω από το ποτάμι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λυκοποριάς που θα ανακατασκευαστεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Για το ζήτημα, μάλιστα, ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου και αυτοψία στο χώρο.

Το αίτημα έγινε δεκτό από την εταιρεία, η οποία εκπόνησε αναθεωρημένη Μελέτη και προχωρεί ήδη στις απαιτούμενες εργασίες για τον εγκιβωτισμό του Σκουπέικου ποταμού.

Ζητήθηκε επίσης να διαμορφωθεί με ασφάλεια και η έξοδος του κόμβου της Ν.Ε.Ο προς την Π.Ο.Ο Κορινθου-Πατρών (Έξοδος Λυκοποριάς), που βρίσκεται μεταξύ των Κοινοτήτων Λυκοποριάς, και Σαρανταπηχιώτικων με τη δημιουργία επαρκούς πεζοδρομίου και μιας μεταλλικής πεζογέφυρας για την διέλευση των πεζών.

Ήδη τόσο η τοπική κοινωνία όσο και ο Δήμος έχουν στείλει επιστολές προς το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ στις 16 Νοεμβρίου κλιμάκιο της Ολυμπίας Οδού μαζί με τον υπεύθυνο του έργου και εκπροσώπους του Υπουργείου επισκέφτηκαν το σημείο για να δουν τις επόμενες ενέργειες.

Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, κλείνοντας τόνισε: «η πίεση χρειάζεται να συνεχιστεί και η συμβολή μας είναι δεδομένη και από δω και πέρα για να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *