Γιατί κάποιοι άνδρες μυρίζουν πιο όμορφα από άλλους

0

Κάθε μία από τις 5 αισθήσεις παίζει τον δικό της ρόλο στην επιλογή ενός συντρόφου.

Πρώτη και καθοριστική είναι η όραση. Αν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, τότε έχουμε ήδη κάνει το πρώτο βήμα

Εκτός όμως από την όραση, εξίσου σημαντική για της γυναίκες είναι και η όσφρηση. Τη γυναικεία μύτη -σε όποιο σχήμα και μέγεθος κι αν είναι, δε μπορεί να την ξεγελάσει κανείς.

Οι οσμές του σώματος μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για μακροχρόνιες και όμορφες σχέσεις ή αιτία χωρισμού.

Και επειδή η επιστήμη, δεν θα το άφηνε έτσι, μελέτησε τους άνδρες που μυρίζουν πιο ωραία από τους υπόλοιπους και κατέληξε σε ένα μάλλον εντυπωσιακό συμπέρασμα.

Οι γυναίκες αγαπούν τη μυρωδιά των ανδρών οι οποίοι τρώνε περισσότερα λαχανικά και λιγότερους υδατάνθρακες.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η οσμή του σώματος ανδρών που έφαγαν πολλά φρούτα και λαχανικά μύριζε καλύτερα στις γυναίκες. Ενώ η οσμή των ανδρών που έφαγαν πολλούς υδατάνθρακες, όπως το ψωμί και ζυμαρικά, ήταν λιγότερο ελκυστική.

Πώς το βρήκαν αυτό ακριβώς; Ωραία ερώτηση!

Ο Ian Stephen του Πανεπιστημίου Macquarie στην Αυστραλία, που συμμετείχε στη μελέτη, εξήγησε τη διαδικασία του στο NPR.

Οι υπεύθυνοι της μελέτης κάλεσαν νέους και υγιείς άνδρες και με τη βοήθεια φασματοφωτόμετρου, οι επιστήμονες μέτρησαν στο δέρμα πόσα λαχανικά και φρούτα έχουν φάει. Επίσης οι άνδρες στη μελέτη συμπλήρωσαν σε ένα χαρτί τις διατροφικές τους συνήθειες.

Αμέσως μετά, πήραν από ένα καθαρό T-shirt και ξεκίνησαν να ασκούνται, με σκοπό να ιδρώσουν. Στη συνέχεια, οι ερευνητές έδωσαν τα μπλουζάκια σε γυναίκες για να τα μυρίσουν και να περιγράψουν τη μυρωδιά πχ. λουλουδένια, φρουτώδης κ.λπ.
Η μελέτη έδειξε ότι μια διατροφή με πολλά λαχανικά και φρούτα είχε ως αποτέλεσμα πολύ καλύτερες μυρωδιές στον ιδρώτα. Εκτός όμως από τα λαχανικά, ωραίες μυρωδιές εντοπίστηκαν και σε όσους έφαγαν λιπαρά, κρέας, αυγό και tofu.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *