Γεννηματά: Εχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών της καθαρής εντολής

0

 «Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών», δήλωσε η  νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Φώφη Γεννηματά βάσει του οποίου επικράτησε του συνυποψήφιου της Νίκου Ανδρουλάκη με ποσοστό 57% έναντι 43%, αντίστοιχα, τονίζοντας ότι «έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της «αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική».

Ευχαρίστησε τους χιλιάδες όπως είπε προοδευτικούς πολίτες που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες», προσθέτοντας ότι η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή.

Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 56, 66%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης 43,34%.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σε όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας η αποχή κυμάνθηκε στο 26%, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Αλιβιζάτος πάντως εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή του κόσμου στον β’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η ψηφοφορία διεξήχθη σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την Επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό.

Ανδρουλάκης: «Θα δεσμευτώ για την ενότητα»

«Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω απ’ όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα. Υπόσχομαι ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το αποτέλεσμα του β’ γύρου των εκλογών για τον νέο ενιαίο φορεά της Κεντροαριστεράς. 

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης ευχαριστεί «τους εκατοντάδες δεκάδες δημοκράτες πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό της Δημοκρατικής Παράταξης». 

«Η παράταξή μας είναι εδώ. Ισχυρή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει.

Θεοδωράκης: Η πατρίδα θέλει γενναίες συμμαχίες

Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσσεις και δίκαιες πολιτικές δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης δίνοντας συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της.

«Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε την δύναμη μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Στ. Θεοδωράκης και προσθέτει «ο δρόμος είναι ανηφορικός,αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για το καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε. Όπως επίσης τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κεντρική σκηνή Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους. Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή την δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα».

 

Γ. Παπανδρέου: Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα

Ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής αποτέλεσε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Α. Παπανδρέου, η κινητοποίηση των πολιτών στη διαδικασίας ανάδειξης επικεφαλής της προοδευτικής παράταξης, στην οποία επικράτησε η κ. Φώφη Γεννηματά.

Είναι «μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας» είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα».

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε «Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά». Έκλεισε, δε, τη δήλωσή του με την ευχή «Καλή μας δουλειά!»

Θεοχαρόπουλος: Ευθύνη όλα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς «μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες» έδωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε ότι «Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζεται».

Καμίνης:Οι πολίτες μας έδωσαν με ορμή και δύναμη τη σκυτάλη

Η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης, επισημαίνει στο συγχαρητήριο μήνυμά του μέσω Twitter, μετά τη νίκη της κυρίας Γεννηματά στις εκλογές για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Έχει γίνει το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού κινήματος. Οι πολίτες μας έδωσαν με ορμή και δύναμη τη σκυτάλη. Τώρα είναι δικό μας χρέος να μην τους απογοητεύσουμε», σημειώνει ακόμα ο κ. Καμίνης.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *