Βρέθηκε τεχνική για να ελέγχουμε τα όνειρα! Κατευθύνετε τα όνειρά σας

0
Σας έχει τύχει, ενώ ονειρεύεστε, να γνωρίζετε ότι ονειρεύεστε και να ελέγχετε το όνειρό σας; Πλέον, σύμφωνα με τον Δρ Denholm Aspy, του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, και τους συνεργάτες του, υπάρχει ένας συγκεκριμένος συνδυασμός τεχνικών που αυξάνουν τις πιθανότητές μας να έχουμε τέτοιους είδους όνειρα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «διαυγή».

Στη σχετική μελέτη συμμετείχαν 169 άτομα, χωρισμένα σε τρεις ομάδες. Διερευνήθηκε η αποτελεσματικότητα τριών διαφορετικών τεχνικών για διαυγή όνειρα:

1. Έλεγχος πραγματικότητας: έλεγχος του περιβάλλοντος αρκετές φορές τη μέρα για να διαπιστώσει ο συμμετέχων αν ονειρεύεται ή όχι.

2. Ξύπνημα στο κρεβάτι: ο συμμετέχων ξυπνά μετά από πέντε ώρες, παραμένει ξύπνιος για λίγο και μετά επιστρέφει στον ύπνο, προκειμένου να εισέλθει σε μια περίοδο REM ύπνου, όπου τα όνειρα είναι πιο πιθανό να συμβούν.

3. Μνημονική πρόκληση των διαυγών ονείρων: όπου ο συμμετέχων ξυπνά μετά από πέντε ώρες ύπνου και στη συνέχεια αναπτύσσει την πρόθεση να θυμάται τι ονειρεύτηκε πριν επιστρέψει ξανά στον ύπνο, επαναλαμβάνοντας τη φράση: «Την επόμενη φορά που θα ονειρεύομαι, θα θυμάμαι ότι ονειρεύομαι». Επίσης φαντάζεται τον εαυτό του σε ένα διαυγές όνειρο.

Μεταξύ των 47 συμμετεχόντων που συνδύασαν τις τρεις αυτές τεχνικές, το 17% πέτυχε να έχει διαυγή όνειρα σε μια περίοδο μόλις μιας εβδομάδας. Αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με μια εβδομάδα, όπου οι συμμετέχοντες δεν άσκησαν καμία από τις τεχνικές αυτές.

Μεταξύ αυτών που μπόρεσαν να κοιμηθούν τα πέντε πρώτα λεπτά με την ολοκλήρωση της τρίτης τεχνικής, το επίπεδο επιτυχίας διαυγών ονείρων ήταν πολύ υψηλότερο, σχεδόν 46%.

«Η τεχνική αυτή (ονομάζεται MILD: Μnemonic Ιnduction of Lucid Dreams) επιδρά σε αυτό που ονομάζουμε “πιθανή μνήμη”, δηλαδή την ικανότητά μας να θυμόμαστε να κάνουμε πράγματα στο μέλλον», είπε ο Δρ Aspy.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι όσοι ανέφεραν πως χρησιμοποίησαν με επιτυχία την τεχνική MILD είχαν σημαντικά λιγότερη έλλειψη ύπνου την επόμενη μέρα, δείχνοντας έτσι ότι ο διαυγής ύπνος δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στην ποιότητα του ύπνου».

«Αυτά τα αποτελέσματα μας πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα στο να αναπτύξουμε σε σημαντικό βαθμό αποτελεσματικές τεχνικές για την επίτευξη διαυγών ονείρων, οι οποίες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μελετήσουμε πολλές πιθανές ωφέλειες του διαυγούς ονείρου, όπως η θεραπεία από εφιάλτες και η βελτίωση των φυσικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων μας μέσω της προετοιμασίας μέσα στο περιβάλλον του διαυγούς ονείρου».

Πηγή: sci-news.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *