“Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα” συνόδευσε τον Κώστα Βίρβο στην τελευταία του κατοικία

0

 

Πλήθος καλλιτεχνών είπε το τελευταίο αντίο στον μεγάλο στιχουργό

Πλήθος κόσμου, καλλιτεχνών, αλλά και ένα αμάξι με ένα άσπρο κι ένα μαύρο άλογο, είπαν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο στιχουργό Κώστα Βίρβο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Παρόντες μεταξύ άλλων η Γλυκερία, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Καίτη Γκρέι κά.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου.

Ο Κώστας Βίρβος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο σπίτι του με σοβαρά προβλήματα υγείας, και ήταν διασωληνωμένος μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Απόστολος Καλδάρας και ο Στέλιος Βαμβακάρης, ενώ αργότερα στίχους του μελοποίησαν και συνθέτες όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Μίμης Πλέσσας, και ο Χρήστος Λεοντής. Σύμφωνα με υπολογισμούς έχει γράψει πάνω από 2.000 τραγούδια, πολλά εκ των οποίων έγιναν μεγάλες επιτυχίες που ακούγονται τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα. Tραγούδια όπως τα «Ρίξε μια ζαριά καλή», «Της γερακίνας ο γιος», «Μια παλιά ιστορία», «Λίγα ψίχουλα», «Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα» και αμέτρητα άλλα, τα οποία το καθ’ ένα με τον δικό του τρόπο χαρακτήρισαν μία ολόκληρη εποχή του ελληνικού τραγουδιού.

Πηγή: protothema.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *