19/04/2024

Πως να κάνετε το iPhone σας να πηγαίνει πιο γρήγορα

0

Εάν το παράπονό σας από την iPhone συσκευή ακούει στο όνομα «αργές επιδόσεις», με την αργοπορία να αυξάνει καθώς τα χρόνια περνούν, η λύση μοιάζει μια: αντικατάσταση της μπαταρίας του τηλεφώνου.

Η λύση αυτή επιβεβαιώθηκε μετά το πρόβλημα που προέκυψε έντονα τον περασμένο χρόνο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός χρηστών των iPhone 6s ανέφερε ότι η συσκευή τους υπέφερε από αναπάντεχες επανεκινήσεις ή τερματισμούς.

Μετά από αμέτρητα παράπονα η Apple προσέφερε ένα πρόγραμμα αποκαταστάσης της βλάβης μέσω δωρεάν αντικατάστασης της μπαταρίας, αφότου εξήγησε πως επρόκειτο για έναν πολύ μικρό αριθμό τηλεφώνων που έχουν επηρεαστει σε σχέση με τις συσκευές των iPhone 6s που κυκλοφορούσαν.

Λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως οι χρήστες που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα ήταν περισσότεροι από όσους υπολόγιζε γι αυτό και θα κυκλοφορούσε μια αναβάθμιση ικανή να το επιδιορθώσει.

Όπως υπέθεσαν πολλοί το update της εταιρείας επιδιόρθωνε με έναν τρόπο στο σύστημα τροφοδοσίας ρεύματος του λειτουργικού iOS. Ωστόσο σύμφωνα με το Reddit και κάποιους χρήστες που δοκίμασαν το update της συσκευής η αλλαγή αυτή δεν επηρέασε με τον τρόπο που αναμενόταν την απόδοση της συσκευής.

Την αλλαγή στις επιδόσεις των τηλεφώνων τους, σύμφωνα με τους χρήστες, έφερε η αντικατάσταση της μπαταρίας του iPhone.

Πολλοί μάλιστα υπέθεσαν ότι η εταιρεία κατακλύστηκε με αιτήματα αντικατάστασης μπαταριών μετά το πρόβλημα που τερμάτιζε το τηλέφωνο γι’ αυτό και κυκλοφόρησε την εν λόγω αναβάθμιση.
«Η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα. Αν λοιπόν είστε ευχαριστημένοι με το τηλέφωνό σας και δεν σκέφτεστε να το αντικαταστήσετε ακόμα τότε θα πρέπει να αλλάξετε την μπαταρία» αναφέρει ένας χρήστης.
Αν δεν ξέρετε αν αντιμετωπίζετε ή όχι το πρόβλημα τότε δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως το CpuDasherX για να ελέγξετε την ταχύτητα της συσκευής σας.

Ωστόσο σύμφωνα με την εταιρεία τα παραπάνω ζητήματα δεν αποτελούν «ελαττώματα». Η Apple ισχυρίζεται ότι οι μπαταρίες των iPhone σχεδιάζονται για να διαρκέσουν περίπου 2 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές συσκευές iPhone 6 και iPhone 6s δεν θα έχουν τις βέλτιστες όπως στην αρχή αποδόσεις.

Παρόμοια είναι η εξήγηση της εταιρείας και για τα Macbook, όπου η απόδοση σχετίζεται με τη φθορά και τη χρήση της μπαταρίας. Όσο περισσότερη φθορά έχει η μπαταρία σας, τόσο περισσότερο λειτουργεί το macOS για να βελτιστοποιήσει την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ανεπηρέαστες ωστόσο μοιάζουν οι συσκευές iPhone 7 κι έπειτα αφού τα τσιπ A10 και A11 της Apple περιλαμβάνουν μια διαφορετική δομή ισχύος όπου ορισμένοι πυρήνες χειρίζονται εργασίες υψηλής έντασης και άλλες χαμηλής. Αυτή ακριβώς η ρύθμιση χρησιμοποιείται για να αντισταθμίζει την επίδοση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *