Προβλήματα όρασης στα παιδιά από τις οθόνες των κινητών

0

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς για να έχουν την ησυχία τους δίνουν τα smartphones στα παιδιά τους. Εκείνα απασχολούνται με διάφορες εφαρμογές και κυρίως βλέπουν τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια ώρες ολόκληρες.

Όμως οι γιατροί εφιστούν την προσοχή των γονέων και τονίζουν ότι σοβαρά προβλήματα στην όραση μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η συνεχής χρήση των κινητών τηλεφώνων, η οποία αυξάνεται όλο και περισσότερο, ενισχύει τον κίνδυνο προσβολής από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και στους ενήλικες, η οποία αποτελεί την πρώτη αιτία τύφλωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μάλιστα, ο κίνδυνος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος όσο πιο μικρή είναι η οθόνη.

Φροντίστε λοιπόν να ελαττώσετε τις ώρες που παίζει το παιδί με το smartphone και προτιμήστε συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες όπως είναι οι υπολογιστές, τα tablet pc κτλ.

Που οφείλεται ο κίνδυνος;

Ο κίνδυνος προκαλείται από το φως που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές, το οποίο επηρεάζει τους οφθαλμούς ακόμη και στο πίσω μέρος τους. «Το φως αυτό είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο και τοξικό για τα μάτια. Μάλιστα, ο κίνδυνος αυξάνεται τόσο από την έκθεση σ’ αυτό, όσο και από το γεγονός ότι τα μάτια των χρηστών δεν ανοιγοκλείνουν συχνά όταν κοιτούν αυτές τις συσκευές, τις οποίες μάλιστα κρατούν πολύ κοντά τους», είπε στο BBC ο οφθαλμίατρος Andy Hepworth.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *