23/04/2024

Μυστικά για να ακολουθήσετε εύκολα ελαφριά διατροφή το καλοκαίρι

0

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να λιμοκτονήσουμε

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Για να διατηρήσουμε – ή να επιτύχουμε- ένα φυσιολογικό βάρος εν μέσω καλοκαιριού, η ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή αποτελεί προϋπόθεση. Η ισορροπία αυτή αγκαλιάζει έναν αριθμό προϋποθέσεων που εξασφαλίζουν μία ενεργειακή «ομοιοστασία» στον ανθρώπινο οργανισμό:

  1. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να λιμοκτονήσουμε (αρκετά συχνό φαινόμενο)
    , καθώς η πείνα συνεπάγεται δυστυχία, στερητικά σύνδρομα, βουλιμικές συμπεριφορές και φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτό που προσδοκάμε.
  2. Φροντίζουμε ώστε τα διάφορα γεύματα/ σνακς μέσα στην ημέρα μας να σέβονται το τρόπο ζωής μας, τις γευστικές μας τάσεις. Διαφορετικά θα προσαρμοστούμε μηχανικά σε μία διατροφκή καθημερινότητα που δε μας ταιριάζει και αυτό, στη καλύτερη περίπτωση δε θα έχει διάρκεια, στη χειρότερη, θα μας αποπροσανατολίσει και, ενδεχομένως, προκαλέσει σύγχιση, θυμό, ξεσπάσματα.
  3. Μετριάζουμε τα «όχι-μην-δεν» και προσαρμοζόμαστε στον τρόπο ζωής, το ωράριο εργασίας, τις διατροφικές συνήθειες και τις γευστικές τάσεις μας, έτσι ώστε να μπούμε στο καλοκαίρι χωρίς στερήσεις, αλλά με μία ευχάριστη διάθεση!
  4. Γεμίζουμε το πιάτο μας με χρώματα! Τα λαχανικά και κυρίως τα πράσινα φυλλώδη (πχ. σπανάκι, ρόκα),  τα φρέσκα εποχιακά φρούτα και κυρίως τα άγουρα με υπόξινη γεύση, καθώς και τα διάφορα μπαχαρικά (πχ. μαϊντανός) προσφέρουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, γεύση και κορεσμό χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό.
  5. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιδιαίτερη αξία της κίνησης, του καθημερινού περίπατου, ως βασικό μέσο της όλης προετοιμασίας μας, και λόγω μεταβολικής επιτάχυνσης (αύξηση καύσεων), αλλά και λόγω διατήρησης του μυϊκού βάρους, από το οποίο εξαρτάται η υγεία και ο μεταβολισμός.Πηγή: advancehealth.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *