Διατροφικές συμβουλές για τις ημέρες των γιορτών

By in Υγεια on 27/12/2017

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων  συνήθως συνοδεύεται από πλούσια τραπέζια, γεμάτα νοστιμιές!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για να αποφύγετε το φούσκωμα και να μην τραβάτε τα μαλλιά σας μετά τις γιορτινές ημέρες!Απολαμβάνετε το φαγητό σας. Τρώτε αργά και απολαυστικά. Ένα καλό τρικ είναι να αφήνετε το πιρούνι στο πιάτο μετά από κάθε μπουκιά. Η κατανάλωση πρωινού γεύματος πρέπει να αποτελεί για εσάς καθημερινή συνήθεια κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Καταναλώνετε επαρκή ποσότητα λαχανικών κατά τη διάρκεια των γευμάτων και αποφύγετε τα διάφορα άλλα ορεκτικά που βρείτε στο τραπέζι. Αποφύγετε τη μεγάλη κατανάλωση απλών υδατανθράκων, αλκοολούχων ποτών και αναψυκτικών. Καλό είναι να μένετε στα 2 ποτήρια αλκοόλ / 24h τις γιορτινές ημέρες. Αποφύγετε τα τηγανιτά και τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα γιατί δε σας χαρίζουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε και σας παχαίνουν. Δεν είστε υποχρεωμένοι να φάτε εάν δεν πεινάτε. Μην αισθάνεστε λοιπόν άσχημα ότι θα στεναχωρήσετε εκείνον που τα ετοίμασε … καταναλώστε αυτά που πραγματικά θέλετε. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό ή τσάι, έτσι ώστε να ενυδατώνεται σωστά ο οργανισμός σας. Προσθέστε λεμόνι ή lime για αναζωογόνηση και αποτοξίνωση. Αν το επιδόρπιο φαίνεται δελεαστικό, τότε φυσικά θα δοκιμάσετε! Δε χρειάζεται όμως να καταναλώσετε όλη την ποσότητα. 2-3 κουταλιές είναι αρκετές για να πάρετε όλη την απόλαυση αλλά να μην επιβαρύνετε τη σιλουέτα σας από όλες τις θερμίδες. Η επόμενη μέρα μετά από ένα γιορτινό τραπέζι είναι πιο «αυστηρή», με λιγότερα λιπαρά και άμυλο από τις φυσιολογικές ημέρες. Για παράδειγμα το κυρίως γεύμα θα μπορούσε να είναι μια σαλάτα με κοτόπουλο ή ψάρι ή ένα τοστ με τυρί και γαλοπούλα ενώ το βραδινό γεύμα ένα γιαούρτι με φρούτο, μέλι και κανέλα. Share this post

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.