Γι’ αυτό δεν πρέπει να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

0

Έχεις μόλις κάνει ένα ζεστό μπανάκι και έχεις λούσει τα μαλλιά σου. Είναι βράδυ και το απολαυστικό ντους σε έχει χαλαρώσει τόσο ώστε να θέλεις να πέσεις κατευθείαν για ύπνο. Το αποτέλεσμα αυτής της πράξης; Κοιμάσαι τελικά με βρεγμένα μαλλιά!
Οκέι, μπορεί αυτή η συνήθεια να μην μοιάζει κανένα τρομερό ατόπημα, αλλά μήπως τελικά είναι; Γιατί παρακάτω σου λέω 3 λόγους που πρέπει να σταματήσεις να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά!
#1. Βακτήρια
Οι μαξιλαροθήκες και τα μαξιλάρια γενικότερα είναι σαν μαγνήτης για τα βακτήρια που δημιουργούν το τέλειο μικρο-περιβάλλον για να «ζήσουν» όσο είναι βρεγμένα τα μαλλιά σου. Απορροφούν όλα τα έλαια των μαλλιών σου, τα νεκρά κύτταρα και την υγρασία λοιπόν, δημιουργώντας τελικά… βακτήρια.
#2. Πονοκέφαλος
Η θερμοκρασία του σώματός αυξάνεται όσο κοιμάσαι, όπως και το σώμα. Η υγρασία που υπάρχει λοιπόν στο κεφάλι σου από τα βρεγμένα μαλλιά έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνήσεις την επόμενη ημέρα με πονοκέφαλο.
#3. Σπάσιμο τρίχας
Όταν είναι βρεγμένα τα μαλλιά είναι και πιο εύθραυστα. Η τριβή λοιπόν, που έχουν είτε με την πετσέτα των μαλλιών, είτε με την μαξιλαροθήκη ενισχύει τις πιθανότητες να σπάσει η τρίχα πιο εύκολα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *