Ένα «αντίο» στη σπουδαία Ζωή Φυτούση

0

Η μεγάλη της επιτυχία, ήταν το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι “Φέρτε μου ένα μαντολίνο”.

Την τελευταία της πνοή άφησε το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουλίου η σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση, σε ηλικία 83 χρόνων.Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ… ΕΦΥΓΕ Η ΖΩΗ ΦΥΤΟΥΣΗ» έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook ο ηθοποιός Γιώργος Γεωργίου, γνωστοποιώντας το βράδυ της Κυριακής το θλιβερό γεγονός.

Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε τις 4 Σεπτεμβρίου 1933 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και σπούδασε.

Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, κοντά σε μεγάλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ενώ παράλληλα τραγούδησε πολλούς και σπουδαίους Έλληνες συνθέτες.

Η μεγάλη της επιτυχία, ήταν το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Φέρτε μου ένα μαντολίνο». Είχε γυρίσει γύρω στις 70 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ως πολύπλευρο ταλέντο, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία από 11 ετών και συνεργάστηκε με περιοδικά και τοπικές εφημερίδες.

Έργα της που έχουν κυκλοφορήσει : Το “Μαγικό Βιβλίο”, παιδικό θεατρικό, εκδόσεις Τσαπέπα. “Παρ’ εκτός”, ποίηση, εκδόσεις Καλοκαιρινού. “Τάφος εδώ δεν είναι”, λυρικό, εκδόσεις Καλοκαιρινού. “Μια Σφαίρα”, μυθιστόρημα, εκδόσεις Καστανιώτη. “Βοήθεια θέλω να ζήσω”, μυθιστόρημα, εκδόσεις Κέδρος.

Το ποίημά της «Κανείς, μα κανείς» βραβεύτηκε και περιελήφθη στην Anthologia di poeti Italiani e Greci, Academia Internationale di Propaganda Culturale, 1996, ενώ παράληλλα συνεργάστηκε με την Ελληνική Αγωγή για την έκδοση του βιβλίου Εργασίαι Σπουδαστών.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *